2014/03/27

New York

Täällä taas pitkästä aikaa! Sain vihdoin ja viimein kuvat poikaystävältä meidän jenkkien matkasta. Täytyy kyllä sanoo, et matka oli kokonaisuudessaan ihan huippu ja olisin mielelläni lähössä vaikka heti takasin! Reissusta on tulossa useampia postauksia ja postailen niitä sitten sitä mukaan kun kerkeen.

Eli kuten kuvista voittekin arvata, kerron nyt vähän millasta oli New Yorkissa. Tarkotuksena oli alunperin kirjottaa jonkunnäköstä matkapäiväkirjaa, mut sille ei jääny sit hirveesti aikaa.

Ekana päivänä käytiin kiertelemässä Keski-Manhattania läpi. Käytiin tsekkaamassa Harlem, käytiin kävelyllä Central parkissa ja käytiin muutamassa museossakin sinä päivänä. Käytiin myös kattelemassa miten rikkaat asustelee 5ft- ja Madison Avenuella. Trump Tower tuli kans nähtyä ja se oli aika hullu rakennus!

Toinen päivä hengailtiin pitkälti Time Squarella. Käytiin katsomassa Broadwaylla ”The Phanthom Of The Opera” musikaali, joka oli tosi hyvä! Illemmalla sit mentiin ihmettelemään, miltä kaupunki näyttää yläilmoista 30 Rock Electric Bildingin katolta. Näkymät oli ihan uskomattoman siistit, kun oli pimeää ja kaupungin valoja näkyi loputtomiin. Siinä tajus, kuinka iso se kaupunki oikeesti on. Oli tosi romanttista olla kullan kanssa siellä yläilmoissa ja katella uskomattomia maisemia.

Kolmantena päivänä sit lähettiin heti aamulla uptownii ja mentiin Empire Staten katolle kattelemaan maisemia. Se oli tosi erinäköstä kattoo maisemia valosalla. Lähettiin siitä sit Brooklyniin ja vietettiin siellä loppupäivä. Illalla mentiin Coney Islandiin joka sijaitsi toisella puolella Brooklynia. Sinne meni joku 45 min metrolla. Coney Islandhan on semmonen rannalla oleva kunnon huvittelu mesta, jossa on huvipuisto, paljon pieniä pikku kauppoja ja ravintoloita. Sit kun saavuttiin perille nii ihmeteltii et miks siellä oli jotenki tosi hiljasta. Päädyttiin sit kysyyn jostain kaupasta mikä oli homman nimi. Se myyjä sitten kertoi meille, et se mesta oli auki vaan kesällä. Oltiin molemmat tosi pettyneitä. Päätettiin mennä sit Donken Donutsiin ja ostin kahvin, teen ja kaakaon ihan vaan koska vitutti. :D

Viimesenä päivänä lähettiin aamulla China Towniin ja siitä sitten Wall Streetille. Siellä bisnesmiesten seassa poikaystävä päätti sit raaputttaa pari arpaa, mut voitti vaan lisäarpoja. Voi sitä raukkaa kun se lottos ja pelas niitä arpapelejä ton matkan aikana tosi paljon rahan toivossa, eikä kuitenkaan voittanu kertaakaan mitään. ;( Sit viimesenä lähettiin vielä Staten Island Ferry laivalle kattomaan vapaudenpatsasta ja sitten vielä Twin Towerin muistopaikkaa.

Siinä oli nyt aikalailla kaikki mitä duunattiin. New York oli kyllä ihan älyttömän siisti mesta. Sinne pitää ehdottomasti päästä vielä käymään!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa iha hullu makeelle ! Mäki halun :(

    VastaaPoista